morska-so-sl

Морска со може да замени шаку лекова и помаже код чак 15 болести!

morska-so

Природна морска со је здрава и има терапијска својства, али пре него што сазнате њене предности, морате знати да настаје природним процесом испаравања слане воде, при чему сви њени састојци остају сачувани. Морска со захваљујући саставу од преко 80 елемената чудотворно делује на здравље, кожу и косу.
Највећа разлика између морске соли и кухињске соли је што сушењем на више од 650 степени мења своју хемијску структуру па не садржи потребне елементе и минерале као природна со.
У морској соли, уз натријум хлорид, налазимо осамдесетак различитих елемената у траговима попут калијума, магнезијума и мангана, стога ће учинити чуда за ваше здравље, кожу и косу.
1. Морска со има алкализацијско дејство које помаже у балансирању нивоа киселине у телу и тако елиминише потенцијалне ризике фаталних болести.
2. Може да ојача имунолошки систем, а тада тело постаје отпорније на разне аутоимуне болести попут грипа, алергија и сл.
3. Има значајна дејства на кардиоваскуларни систем. Научници су доказали да редовно узимање морске соли растворене у води може знатно да смањи ниво лошег холестерола у телу. Такође, држи крвни притисак под контролом и нормализује неправилан рад срца.
4. Метаболички поремећаји, попут дијабетеса, могу се успешно третирати и лечити морском сољу, јер она помаже смањењу нивоа шећера у крви.
5. Више од 20 посто натријума у нашем телу акумулира се у костима, које се пак оштећују услед недостатка минерала у крви и телесним течностима. Додавањем морске соли у исхрану можете избећи и лечити остеопорозу.
6. Морска со је такође корисна за дисајни систем, а минерали и олигоелементи, као и структурни делови алги које садржи морска вода помажу опоравку слузнице. Морска вода има благи антисептички и антибактеријски учинак, што се приписује ионима калцијума и магнезијума.
7. Добар је извор калијума (који олакшава функционисање мишићних влакана), па морска со тако благотворно делује на грчеве.
8. Морска со се сматра природним прочишћивачем крви. Садржи велику количину витамина Ц који делује као антиоксиданс и уништава слободне радикале. Магнезијум пак омогућава ефикасно деловање антиоксиданса. Тако морска со омогућава детоксикацију ћелија коже апсорбујући све отровне материје из њих.
9. Како со извлачи токсине из тела, кожа постаје мека и здрава. Зато купке са морском сољу могу побољшати њен тонус. Таква ће купка подстаћи и излучивање сувишне воде из коже и везивног ткива, чиме се спречава накупљање сувишне течности, па кожа постаје чвршћа, глађа и здравија.
10. Морска со је пуна витамина и минерала од виталне важности за правилну исхрану ћелија. Те храњиве материје могу да побољшају ћелијски метаболизам (измену материје и енергије), одржаве ткиво хидратизованим, подстакну циркулацију на самој површини коже, повећају снагу ћелијске мембране.
11. Калцијум помаже у чишћењу зачепљених пора на кожи.
12. Морска со идеална је као природни пилинг коже јер њена текстура помаже да се уклони горњи слој мртвих ћелија коже.
13. Природни је лек за особе са масном косом. Морска со може да апсорбује вишак уља из ваших увојака чинећи их глатким и лепим.
14. Уз помоћ многих минерала присутних у морској соли, коса ће добити жељени волумен, а ваши ће увојци са лакоћом да поскакују. Штавише, морска со може да пружи довољно храњивих материја фоликулима, које ће косу учинити мекшом.
15. Морска со је изврсна у борби против перути. Делује директно на кожу и спречава њену сувоћу.
Преузето са:Прва, Вести

Tags: No tags

Add a Comment

You must be logged in to post a comment